Online panflute courses

Profesor 

Madalin Luca

Cui se adreseaza

Cursuri pentru copii si cursuri pentru adulti. Cursurile se adreseaza persoanelor de orice varsta, de la copii la adulti.

Persoanele pot fi din Romania sau din orice alta tara din lume. Limbile in care se poate comunica sunt: romana, engleza si italiana.

Cursul se adreseaza atat persoanelor care doresc sa invete sa cante la nai pentru propria placere, cat si copiilor, adolescentilor sau adultilor care doresc sa invete sa cante la nai la un nivel avansat.

Despre instrument

Cursantul trebuie sa aiba propriul lui instrument. Daca nu aveti inca un instrument, puteti primi explicatii de la profesor despre naiurile care exista pe piata, caracteristicile si preturile acestora. Puteti decide apoi ce instrument sa achizitionati, in functie de informatiile primite.

Cateva informatii utile pentru o persoana care invata pentru prima data sa cante la un instrument

Studiul individual

Pentru a invata sa canti la un instrument, este necesar studiul individual sub indrumarea profesorului. Dar fiecare persoana care doreste sa invete sa cante la un instrument trebuie sa constientizeze faptul ca va fi necesar sa-si dedice parte din timp, studiului singur acasa. Studiul individual la inceput este tehnic si arid, nu se invata direct melodiile pe care doreste sa le cante cursantul si poate fi plictisitor sau dificil uneori. Este nevoie de tenacitate si mai ales de motivatie proprie. Cursantul primeste exercitii specifice fiecarei etape de lucru, pe care trebuie sa le faca acasa. Cursantul nu are cum sa invete sa cante, doar in timpul orelor desfasurate cu profesorul. El va fi indrumat pentru a evolua pas cu pas, dar fiecare va evolua in functie de timpul pe care il va dedica studiului. Bineinteles ca profesorul isi va adapta modul de lucru, precum si exercitiile in functie de datele personale ale fiecarui cursant, de timpul disponibil, de scopul acestuia, de ritmul de lucru si de capacitatea de asimilare.

Varsta minima

Naiul se invata incepand cu varsta de 10 ani , deoarece mai devreme poate fi riscant si copilul nu are putere sa sufle, pentru ca plamanii nu sunt suficient dezvoltati si naiul necesita un efort mai mare decat fluierul, de exemplu, la care se poate invata mai devreme. In cadrul scolilor de muzica , la instrumentele de suflat se incepe studiul din clasa a  V – a. In cazuri exceptionale, cand dezvoltarea copilului permite, se poate incepe studiul naiului de la varsta de 9 ani.

Este bine ca persoana respectiva, mai ales in cazul copiilor sa aiba aparatul respirator sanatos. DAR, va recomand naiul si in cazul unor probleme de sanatate, cum ar fi astmul sau alte probleme respiratorii, pentru ca va poate ajuta. Este bine sa cereti si sfatul unui medic specialist in cazul unor probleme de sanatate, pentru a sti daca v-ar putea dauna in vreun fel cantatul la nai.

Teoria muzicala

Daca persoana care doreste sa invete sa cante la nai nu cunoaste deloc teorie muzicala – note, game, reguli muzicale etc.- va fi nevoie sa facem si cateva ore de teorie care sa o ajute sa poata descifra singura o partitura. Aceste ore de teorie se vor integra in cadrul orelor de nai, nu se vor face separat.

Durata minima a unui curs

Durata minima recomandata a cursului este de 6 luni.

Dupa 6 luni, persoana ar trebui sa stie: note, sa citeasca o partitura (mai greut, dar sa o descifreze, ca cititul in clasa I) , sa cunoasca regulile de baza : pozitia naiului, pozitia maxilarului, pozitia corpului, tehnica de respiratie, tehnica de cantat din punct de vedere al staccato-ului si sa cante vreo 2 , 3, 4 piese muzicale nu foarte complexe (asta in functie de cat evolueaza fiecare, de interes, talent si studiu). Nu se poate garanta pentru toti, uniform, acelasi rezultat. Unele persoane pot evolua spectaculos, iar altele pot evolua mai lent. Evolutia depinde, de fiecare persoana in parte.

Frecventa orelor

Minim o data pe saptamana, o sedinta de 2 ore.

Se pot face mai multe sedinte pe saptamana, fiecare avand durata de 2 ore, in functie de dorinta si scopul cursantului.

Ziua si orele de desfasurare se stabilesc de comun acord.

Durata unei sedinte

 2 ore

Tariful cursului

 Puteti afla tariful cursului contactand profesorul telefonic sau prin email. Cursul se poate achita anticipat inaintea fiecarei sedinte sau anticipat lunar, prin virament bancar. Contul va fi comunicat in momentul in care veti stabili inceperea cursului.

Necesar tehnic pentru o buna comunicare

 Din punct de vedere tehnic aveti nevoie de o conexiune buna la internet si o camera web. Cu cat este mai performanta camera web cu atat este mai bine. Se poate lucra cu ce dotari aveti, numai sa functioneze bine.

Trebuie sa aveti cont de Skype, pentru ca aceasta este modalitatea in care se vor desfasura cursurile.

Informatii despre Madalin Luca

puteti afla de pe urmatoarele pagini de internet:

Blog: https://madalinluca.wordpress.com

https://www.facebook.com/madalinluca

www.youtube.com/lucamadalin2000

www.myspace.com/madalinluca

INFORMATII SI INSCRIERI  

Tel. 0720762073 // 0766413937

Email: companiadarte@gmail.com    //  companiadarte@yahoo.com

 

Leave a comment